Типове входни врати

Входната врата често е в центъра на фасадата на вашия дом. Подсъзнателно хората са по-склонни да бъдат привлечени в къщата ви, ако входната ви врата изглежда добре.

Както вътрешните, така и външните врати са изработени от различни материали. Като най-често това е дърво, което понякога е в комбинация със стъкло. Вратите от изцяло дърво са произведени или от меки дървета на достъпни цени, или от по-високия клас, по-издръжливи и елегантни, твърди дървесини. Външният вид на дървените врати винаги е бил любим.  Въпреки че вратите могат да имат най-различни изяви, повечето са проектирани да изглеждат така, сякаш са направени от дърво, дори и да не са.

За външните врати недървесните материали като стомана и фибростъкло са отлични за заместване на дървената. Но все пак са по-достъпни, имат по-голяма изолационна стойност и изискват много по-малко поддръжка.

Врати от стомана, фибростъкло и дърво

Външните врати, съставени от фибростъкло, изработени от сърцевина от твърда изолация, облицована с полимер, подсилен с влакна, често са релефни с изкуствено покритие, така че да приличат на дърво.

Стоманените външни врати, изработени от тежка поцинкована стомана над сърцевина от твърда пяна са здрави. Те правят по-малко убедително представяне на дърво. Повърхностите им обикновено са покрити с полимер или винил и са с релефно дърво.

Можете също така да закупите външни врати, изработени от масивна дървесина (дъски или блокове, залепени заедно и шлифовани), фурнир, нанесен върху масивна дървесина, или фурнир, нанесен върху куха сърцевина.

vhodna vrata

Коя врата изолира по-добре?

Вратите от дърво естествено се изолират по-добре от стъклените, така че ако закупите входна врата, включваща стъклени „осветителни тела“, изберете високоефективно остъкляване и интегрирана лента за атмосферни влияния, особено ако живеете в студен зимен климат. Стоманени врати осигуряват повече изолация от стъклото и по-добра сигурност от дървото.

Стандартните врати са с височина 200см и варират по ширина около 90см.

Панелните врати са направени от рамка, които държат дървени панели. Този метод на изграждане е често срещан, тъй като намалява до минимум ефекта от склонността на дървесината да се свива, изкривява и набъбва с промени в влажността.