Типове входни врати

Входната врата често е в центъра на фасадата на Вашия дом. Подсъзнателно хората са по-склонни да бъдат привлечени в къщата Ви, ако входната Ви врата изглежда добре.

Както вътрешните, така и външните врати са изработени от различни материали. Като най-често това е дърво, което понякога е в комбинация със стъкло. Вратите от изцяло дърво са произведени или от меки дървета на достъпни цени, или от по-високия клас, по-издръжливи и елегантни, твърди дървесини. Външният вид на дървените врати винаги е бил любим.  Въпреки че вратите могат да имат най-различни варианти, повечето са проектирани да изглеждат така, сякаш са направени от дърво, дори и да не са.

За външните врати недървесните материали като стомана и фибростъкло са отлични за заместване на дървената. Но все пак са по-достъпни, имат по-голяма изолационна стойност и изискват много по-малко поддръжка.

Врати от стомана, фибростъкло и дърво

Външните врати, съставени от фибростъкло, изработени в сърцевината си от твърда изолация, облицована с полимер, подсилен с влакна, често са релефни с изкуствено покритие, така че да приличат на дърво.

Стоманените външни врати, изработени от тежка поцинкована стомана имат изолация от твърда пяна и са здрави. Те правят по-малко убедително представянето си, че са от дърво. Повърхностите им обикновено са покрити с полимер или винил и с десен на релефно дърво.

Можете също така да закупите входна врата, изработени от масивна дървесина (дъски или блокове, залепени заедно и шлифовани), фурнир, нанесен върху масивна дървесина, или фурнир, нанесен върху куха сърцевина. Особеното при тях е, че изискват периодично обгрижване. Ако искате да вдъхнете нов живот на дървена врата трябва да следвате няколко конкретни стъпки.

vhodna vrata

Коя врата изолира по-добре?

Вратите от дърво естествено се изолират по-добре от стъклените, така че ако закупите входна врата, включваща стъклени вложки, изберете високоефективно остъкляване и интегрирана лента за атмосферни влияния, особено ако живеете в студен зимен климат. Стоманени врати осигуряват по-ефективна изолация от стъклото и по-добра сигурност от дървото.

Стандартните врати са с височина 200 см и варират в ширина около 90 см.

Панелните врати са направени от рамка, които държат дървени панели. Този метод на изграждане е често срещан, тъй като намалява до минимум ефекта от склонността на дървесината да се свива, изкривява и набъбва с промени в влажността.