Производство на интериорни врати

Един от най-добре изглеждащите и естествени материали, които могат лесно да бъдат обработени, е дървото. Отличава се с цялото разнообразие от устойчиви положителни свойства:

 • сила;
 • ниска топлопроводимост;
 • отлична звукоизолация;
 • лекота на обработка;
 • естетически свойства и др.

Производство на врати

Дори в ерата на ултрамодерните технологии и материали, интериорните врати продължават да бъдат незаменим атрибут на уютен дом. Те са перфектно съчетани с всеки стил на интериора, могат да бъдат ярка декорация на класически интериор или допълнение към ултрамодерен дизайн.

Стъпки за производство на врати

Производството на MDF врати включва следните процеси:

 • изсушаване на платното;
 • производство на рамка;
 • производство на елементи за врати;
 • монтаж;
 • декорация.

door factory

За да се създаде висококачествен продукт, се използват производствени съоръжения със затворен цикъл, това може да бъде специализиран завод или фабрика, в която всички производствени обекти и необходимите мощности са концентрирани в едно съоръжение. Тук се използват специализирани машини за врати.

Сушене на дъската

На етапа на сушене на плоскостите се постига индексът на влага, установен от стандартите, сушенето позволява да се намали вътрешното напрежение на материала. Когато дъската е подготвена, тя преминава подготвително подрязване, което намалява запаса за последваща обработка. Следващият етап включва калибриране, тук дефектите се отхвърлят, те се изрязват и отстраняват. Създадените заготовки се използват за по-следващо снаждане. Образуваните части се калибрират отново. На този етап се отстранява излишъкът, образуван от лепило, създават се необходимите геометрични фигури и се изрязват детайлите. Освен това повърхността се почиства и залепва по ширина, за да се създаде дъска за мебели. Оформеният лист от ламели е насочен към зоната на задържане на щита. Тази технология ви позволява да направите щит от всякакъв размер. След това от него се изрязват шевове с дефекти и се извършва многократно залепване. Създаденият щит се калибрира и подрязва. От MDF се оформя идеален детайл, който има всички външни характеристики на масив, с изключение на неговите недостатъци. Това е идеалната основа за врата. И за разлика от масивното дърво, то няма да се напука, да бъде изложено на влага и да се деформира от други промени в околната среда.

door factory lists

Приготвяне на ламели за листове

Реалното производство на MDF врати се предшества от подготовката на ламели за листове, заготовки за рамката на вратата се създават от хоризонтални и вертикални греди. Произвеждат се панели и дюбели. В зоната за сглобяване облицовката и панелът създават едно крило на вратата. Новосглобеният продукт се шлайфа предварително и грундира, след което се боядисва.

Готовият продукт се лакира и тонира по определен начин. Именно лакът осигурява на дървото не само защита от влага, но и създава уникалния ефект на дървена повърхност. Благодарение на тонизирането е възможно да се подчертае естествената текстура на дървото. В зависимост от сянката можете да дадете на евтиното дърво цвета на скъп материал.

Производствената компания изготвя предварителна оценка за производството на врати, тази цена се съгласува с клиента. След предварителното споразумение се подписва договор за производство на врати.

door factory machines

Подготовка на оборудване и инструменти

На първо място, за производството на дървени врати, трябва да подготвите оборудване и инструменти. Стандартното оборудване за производство на дървени врати включва:

 • Циркуляр;
 • Винтоверт;
 • Къртач;
 • Пробивна машина;
 • Отвертка.

Такъв набор от инструменти ще опрости производството на дървена врата със собствените си ръце. Можете също да използвате ръчен инструмент, ще Ви трябват ножовка, длето, чук и други. По-бюджетни варианти за производство на врати са, когато те са изработени от по-евтини сортове дърво, детайлът трябва да бъде изсушен, можете да използвате влакнести плочи, MDF, ПДЧ или шперплат.

Процесът е доста сложен. Ето защо е най-добре да потърсите услугите на професионалисти и пълнотата на фабричния цикъл, в комбинация с модерно оборудване. Фабричните врати ще украсят Вашия интериор, ще помогнат да подчертаете и завършите имиджа на Вашия дом. С интерирните врати серия Стандарт ще получите декориран цялостен интериор с уникално излъчване. Фабричните врати са с високо качество и отлични естетически свойства. Освен това ще ги използвате дълги години и поддържат комфорта и топлина вътре, предпазвайни от околните шумове. Почувствайте и хармонията у дома чрез вътрешните врати.