Кога и къде допускаме грешки в избора си на вратите вкъщи?

Много често хората се питат как да не сбъркат, когато се налага да сменят интериорните врати в дома. Най-често допусканите – не точно грешки, а онези тънко доловими проблемни моменти, които оказват влияние на правилното протичане на ремонта или на хубавия завършек при промяната на интериора. А именно:

Размер

Кога е редно да се вземат размерите на вратата от професионален размерчик и изобщо нужно ли е да губим време в очакването му, не можем ли сами да се справим? Ами да, нужно е да дойде представител от фирмата за монтажи, за да каже каква е необходимостта от корекция на отвора ни, дали изобщо има нужда от такава и е желателно да ни се каже това преди да сме боядисали и изчистили навсякъде, защото ако ремонтът е на финала и всичко е вече боядисано и готово, при евентуално къртене с цел оформяне на необходим отвор – ще е нужно пак да се боядисва и почиства. Така, че изчакайте компетентно мнение и докато после изчаквате вратите, можете да си ремонтирате на воля.

Ако не сме спазили съвсем напълно препоръките на размерчика, нужно ли е да се изчаква и заявява второ посещение? Първо се обърнете към служителя в шоурума, откъдето сте закупили интериорните врати и ако той прецени, че има наистина проблем, тогава е редно да се заяви второ посещение. Нека рисковете бъдат сведени до минимум, все пак тези врати ще ги гледате с години. Всеки недостатък, който сте допуснали в решението си да спестите време или дребен ремонт, ще Ви дразни постоянно.

Цвят

Важен ли е цветът на вратите, които ще изберете и какво чак толкова може да се обърка там? Хармонията в дома определя настроението и чувството за комфорт вкъщи. Затова обмислете как най-точно да съчетаете цветовата гама на новите интериорни врати към съществуващата декорация. Най-правилният начин е – не да се търси абсолютна еднаквост с пода или стените, а да се спази тоналността. Ако преобладава бежовата или бялата гама – едни сиви врати биха стояли драматично и контраста ще е рязък, пък било то и много красиви сиви врати.

Важни ли са намаленията и промоциите?

Да, важни са. Много е приятно да пазаруваш с намаление. Всеки харесва подаръци. Добре е човек да се включи в изгодно пазаруване. Но ако трябва да направите избор и да предпочетете едни намалени интериорни врати, които не са съвсем по вкуса Ви, а много, много си харесвате други с нормални цени, спокойно се спрете на втория вариант. Защото, това което ще спестите като някой лев сега, с годините ще съжалявате за сладкия избор, който сте изпуснали.

Това е кратко обобщение по темата – как да изберете правилно интериорните си врати. Нека изборът на интериорни врати бъде положителна емоция, така че не мислете къде и как  бихте сбъркали, но е добре да се подготвите.