Кога е време да смените входната си врата?

Въз основа на общото износване и амортизация собствениците на жилища трябва да очакват, че след изминали 20 години е необходимо да си купят нова входна врата. Има начини, по които да разпознаете, че времето на старата врата изтича. Прочетете, за да откриете пет от най-безспорните!

Пет най-чести признака, че входната врата е за смяна

1. Видими повреди по входната врата

Уплътненията, вдлъбнатините и олющената боя може да изглеждат като лесни корекции, но малките несъвършенства по вратата, могат да доведат до по-големи общи проблеми за дома Ви, ако не се погрижите за тях.

Голяма част повредите са свързани с възрастта на входната врата. Ако Вашият дом е на възраст над осем години и все още има оригиналните врати поставени при строителството, тогава Вие сте основният кандидат за замяна. Вратите слагани от строителите са нисък или в най-добрия случай, среден клас. Заменете Вашата врата поставена при строежа, с нещо по-трайно!

Възможно е и да притежавате стара врата от дървен материал, която вече гние или има влошен вид. При стоманените рамки се наблюдава друго – ръждясват, поради лоши условия и недостатъчна защита.

Стара врата с лющеща се боя

Видимите увреждания са червен сигнал, че е нарушена целостта на входната врата, което логично означава, че ще последват още неудобства.

2. Трудно боравите с вратата си

Вратата, която запира по рамката или земята, при всяко нейно ползване, с времето ще става все по-трудна за отваряне и затваряне. Ако изпитвате затруднения в експлоатацията ѝ, то очаквайте по-големи проблеми.

Защо се е стигнало до тук? В хода времето разширяването и свиването на материала, довежда до абсорбация на влага, което води до склонността вратите да се огъват и да се изкривяват, променяйки стандартните си форми. Безопасността на дома също може да бъде застрашена. Една безпроблемно работеща входна врата, ще гарантира безопасността на всички в дома, а за нея цена няма.

3. Дефекти и луфтове

Дефектната входна врата може да бъде истински вампир на енергия и може да доведе до неочаквано покачване на сумите Ви, които давате всеки месец за ток. Ако можете да видите проблясъци дневна светлина, около рамката на вратата или реално усещате течение, идващо от там, не би трябвало да се колебаете изобщо. Появилите се с годините луфтове неизбежно се отразяват по един или друг начин, а новите врати Ви осигуряват гаранция за енергийна ефективност.

4. Натрупване на влага между стъклото

Ако имате врата с прозорец или по-големи стъкла и те се замъгляват или има натрупване на видима влага вътре, това е проблем. Този дефект обикновено възниква, когато имате стъклопакет с двойно или тройно стъкло и кондензът попада между стъклата на прозорците в резултат на едва забележим отвор или дупка. Тогава трябва да инвестирате в промяна на входа на къщата си, тъй като влагата ще наруши целостта на вратата Ви.

5. Външен вид, от който се срамувате

Смяната на вратата е бърз и рентабилен начин за освежаване на външния вид на жилището Ви, без основен ремонт. Входната врата е фокусната точка, посрещаща всички, затова не правете компромиси с визията!

Днес се влагат материали за изолация, явяващи се неразделна част от елиминирането на течения и звукоизолацията на вратите – освен това са толкова забележително красиви!