Ползата от плаващи первази при интериорните врати

Една от иновациите при интериорните врати сега, в сравнение с вратите преди, е използването на плаващи первази. За повечето клиенти това може да не е кой знае какво, но ако разясним техните предимства интересът ще се засили и всеки би ги предпочел пред стандартните стационарни первази.

​Предимствата на този тип первази

​Премахват се лесно при нужда

Схема на регулируема каса

Важно предимство е възможността те да се премахват при ремонтни дейности. Всеки е запознат с приготовленията за един ремонт. Всички мебели се местят, опаковат се, за да се избегне повреда. Същото важи и за вратите. Голям процент от хората си облепят касите с хартиено тиксо, стреч, опаковат ги в найлон или куп други предпазни средства, за да се избегне нараняване на повърхностите, оцветяване с боя или нещо друго, което не може да бъде поправено. При едно пребоядисване, да се запази касата е особено важно, защото лесно може да попаднат пръски или капки и това да развали цялата ѝ визия. В стремежа да се запази касата, в повечето случаи, не може да се боядиса плътно около первазите и винаги остават небоядисани части около тях.

 

Плаващите первази слагат край на тези проблеми. Те лесно могат да бъдат премахнати и да се поставят отново след края на ремонта. Така стените ще бъдат завършени без проблем, няма да има излишни тревоги и неприятни крайни резултати от ремонтните дейности около интериорните врати.

​Покриват неравностите около вратите

Плаващи первази на каса

Друго предимство на плаващите первази се проявява при денивелация на стените. Кривините са нещо трудно отстранимо. Изравняването на една стена изисква по-сериозна намеса на майстор. Единият вариант е да се шпаклова, за да може да се попълнят кривините, но в доста случаи клиентите са решили да сменят само вратите си, без да правят основен ремонт на жилището. Тук идва проблемът, че при поява на денивелация след монтаж на вратата, между перваза и стената се открива луфт, който няма как да бъде покрит. Плаващите первази тук влизат в действие, възможността им да се издърпват, колкото е необходимо от касата, позволява да бъдат покрити всички неравности. Например, ако в горния край зидът е по-тесен, первазът може да се издърпа по-малко от касата, а в долния край съответно повече.

​Плътно обхващат касите на вратите

Плаващите первази осигуряват и обхват на касата. Това позволява плътно прилепване от всички страни и дори след време, ако стената малко се удебели (нанесе се нова шпакловка или др.) няма да има нужда от смяна на цялата каса, первазите ще могат да покрият отново. Разбира се, това зависи от самото удебеляване и от максималния обхват на съответната каса.