Стъкла за интериорни врати

Стъклените интериорни врати са много популярни отдавна. Благодарение на гъвкавостта на използване и разнообразието от видове, с този материал е лесно да се подчертае дизайна на всяка стая. Продуктите ще се съчетаят добре с мебели, различни облицовки на стени и дори цвета на завесите.

Какво стъкло можете да си купите за врата?

Стъклото използвано за направа на интериорни врати бива следните видове:

  • втвърдено;
  • триплекс;
  • матово;
  • шарено;
  • подсилено.

Всеки тип стъкло в интериорните врати има свои собствени характеристики:

Втвърдено

Интериорна врата със стъкло

Притежава високи якостни качества, произвежда се в пещи по метода на втвърдяване. При повреда образува малки фрагменти с гладки ръбове, така че е възможно най-безопасно за хората. Устойчиво на екстремни температури. С помощта на тази технология могат да се създадат тонирани, прозрачни, матирани, шарени стъкла за врати.

Триплекс

Състои се от няколко слоя, свързани помежду си с полимер. При повреда платното не се разпада на парчета, но надеждно прилепва към полимерния слой. Издържа на всякакви метеорологични условия и големи натоварвания.

Матово

Матово стъкло на интериорна врата

Има свойството на повишено поглъщане на светлина, поради което надеждно предпазва от UV лъчи. Подходящи са за спалня или за баня. Също така те са идеални за помещения, където искате да ограничите видимостта. Достойна декорация на интериора е матирано стъкло за вратата, което ще предпази стаята от любопитни очи.

Моделирано стъкло

Поради разнообразието от шарки и цветове, можете да създадете уникален дизайн на вратата. Релефният шаблон върху платното намалява пропускането на светлината и ограничава гледането през него (безцветен – 70-80%, цветен – 30-65%). Такъв продукт ще се превърне в декорация за помещения с различни цели.

Подсилено стъкло е огнеустойчив материал.

Има метална мрежа със защитно покритие, която позволява, в случай на удар или пожар, да се придържа към армировката, без да оставя фрагменти. Сред недостатъците е намаляване на механичната стабилност по време на армирането.

Стъклените врати са модерно дизайнерско решение за декорация на жилищни помещения, обществени сгради и офиси. Те придават на интериора лекота и визуално разширяват пространството. За да се осигури безопасност по време на работа, материалът трябва да бъде с високо качество.