Модни тенденции в избора на входни врати 2020 година

В началото на новата година пазарът очакваше с нетърпение тенденциите на вратите за 2020 година. Въпреки че цените на домовете и тяхното реставриране нараства, потребителите стават все по-замислени относно обновяването на дома си, включително и вратите. Сегашните собственици на жилища предпочитат дизайни на входни врати, които могат да допълнят настоящите и бъдещите тенденции, без да изглеждат остарели. Те търсят врати, изработени от висококачествени материали. Като цяло се наблюдава миграция към естествените тонове цветове и изчистени линии.

Тенденции на външни врати за 2020 година

Докато предишни години се наблюдаваше тенденция към по-тъмните тонове, през 2020 очакваме да видим обратното. Модните цветове изглежда са ориенирани към: елша, череша, клен, ела, дъб и топола. Тази тенденция се наблюдава не само при вратите, но и при дървените подове и елементите от интериора. Известен интериорен дизайнер казва: ”Хората се нуждаят от тези земни цветове, за да почувстват по-голям контакт със земята и корените си”. Това твърдение звучи доста логично, нали?

Матов финиш

Наред с по-светлите цветове, тенденцията е и към матовите облицовки на вратите. Това помага да се допълни естествения вид и усещане за натурална дървесина.

По-тежки и по-високи

Външните врати ще стават все по-луксозни и дори високи. Стандартната височина е 200 см, но се наблюдава тенденция към промяна на размера – все повече хора предпочитат по-високи врати – по възможност с надстройка от ковано желязо и стъкло. Тези решения изглеждат оригинално и естетично.

Вратите, които са изработени от масивно дърво са по-устойчиви и качествени, но пък са и по-скъпо удоволствие, а и не подхождат на всеки екстериор.

Изчистени линии

Към края на 2019 започнаха да се наблюдават предпочитания за по-чисти и прости линии, очаква се тази тенденция да продължи и през 2020 година.

Сигурност

С обща тенденция към по-висококачествените врати идват и по-качествените системи на заключване. Хората по-масово обръщат внимание на детайлите и външния вид на механизмите. Изборът на входна врата и заключващата система, са взаимно свързани и за много от потребителите, от най-важно значение.

Нещо малко по-различно

И ако все пак натуралните нюанси Ви доскучаят и решите да се спрете на входна врата, боядисана в цвят, експертите съветват те да бъдат: тъмно синьо, керемидено червено или бордо червено.