Как да изберете правилният стил на интериорните си врати

Изборът на правилния стил интериорна врата за Вашия дом не трябва да бъде труден. Има много фактори, които заемат важна роля, но когато ги решите, тогава става много по-лесно. Ако в момента строите нов дом, то трябва да знаете, че интериорните врати наистина определят стила на дома Ви. Затова ще Ви запознаем с едно просто ръководство, което да бъде от помощ в процеса на избиране на интериорна врата.

1. Изберете стил на вратата

Това е първата стъпка при избор на интериорни врати. Спирането на определен дизайн интериорна врата, е определящ за това какъв ще бъде стилът и усещането в самото жилище, в което ще живеете. Не забравяйте да се съобразите и с размерите на стаята. При избор на силно украсена врата, в тясно помещение, има голям шанс стаята визуално да придобие още по-малък размер. Най-важните определящи фактори при избора на стил са:

  • За коя стая са?
  • Височина на тавана?
  • Вид на подовата настилка?

2. Изберете посока на отваряне

Всичко това ще помогне за определяне положението на пантите. Искате ли да отваряте вратата навътре в стаята или навън близо до съседна стая? Обикновено, ако е спалня, вратата трябва да се отваря навътре. За помещения, например, всекидневна би било много удобно и практично, ако вратите са плъзгащи и по този начин може лесно да се използват, а и ще имате повече пространство в стаята или в коридора. Важно е да помислите как бихте желали да се движите в конкретната стая и как ще бъде най-удачно и удобно да се отваря вратата.

3. Изберете материал

Бяла интериорна врата от дървесина

 

Материалът на изработка не трябва само да съответства на естетиката на дома Ви, не забравяйте, че може да бъде и решаващ фактор в стила на интериорната врата. Може да изберете масивна дървесина, стъклени врати или такива с куха сърцевина. Вратите от стъкло са много удачен вариант за всекидневна, но и не само, поради различните видове стъкла, предлагани за интериорни врати. Плътните врати са красиви за спалня или баня.

4. Подберете правилния цвят

Спрете се на подходящ цвят за декора на всяка стая. Избирането на неутрален нюанс ще направи интериорните врати да отговарят на стила на дома Ви. Може да бъдете по-смели и да изберете цвят, който да е отличаващ се, така ще акцентирате върху вратите си.