Избор на правилните врати за Вашия имот

Вдъхването на нов живот на стара къща може да се окаже едно голямо предизвикателство. И оттук започва една дилема – как да изберете подходящи врати за Вашия дом, които да съответстват на дадената къща. Построени през определен период, те са проектирани със специфичен стил на вратите. Затова е необходимо само да ги „освежим”, в случай, че не искаме да променяме изцяло жилището си. Изборът обаче може да бъде объркващ. Ето, нашето ръководство от врати Стара Загора, за това кой стил отговаря на Вашето жилище, за да Ви помогне да разрешите поне една дилема на дизайна във Вашия дом.

Исторически къщи

Уютна селска вила, построена през 70-те години, би имала най-простите врати. Конструирани от вертикални дървесини – стилове и хоризонтални рамки, релси, тези видове врати са също толкова очарователни днес в скромния си, но ефективен дизайн. Идеален за домове с кънтри стил. Вратите в стил вила изглеждат прекрасно от естествено дърво или бяло боядисано покритие.

Тип английски домове

Уменията за изграждане на къщи и артистичният нюх на англичаните са безспорни и една от причините такъв стил домове все още да са толкова търсени днес. Това е моментът, в който бяха въведени панелни врати, а една типична английска врата има шест панела, а не по стандартните четири. Вратите често се отличават с детайлна, елегантна архитектурна рамка.

Викториански домове

В този период се наблюдава възход на автоматичните техники за рязане и масовото производство на врати от дърво. Класическата викторианска врата има четири панела. Стъклото обикновено е поставено в горните два панела, също така са популярни и двойните врати, които често са използвани за свързване на хола и трапезарията.

Домове за изкуства и занаяти

Движението „Изкуства и занаяти“ се появява през 1860-те, с разцвета на индустриалната революция и отчасти е реакция на все по-масово, механизирана епоха в дизайна. Подтикната отчасти от желанието за качествени ръчно изработени домашни съдове, движението Arts & Crafts черпи вдъхновение от ориенталския дизайн и средновековния занаят и форми. Класическата врата в стил Art & Crafts има три вертикални панела в долната част, с по-малък панел в горната трета на вратата. В тази горна част често могат да се намерят и флорални витражи.

Дори ако след тези съвети все още се чудите какво да изберете, можете да се запознаете с 5 съвета при закупуване на интериорни врати или да се обърнете към нас да Ви помогнем с най-подходящите модели за Вашия дом или офис. Обадете се на съответния телефон или посетете нашия магазин за врати в Стара Загора.